2015

András Lóránt Társulat

A 2015-ös Vendégváró Fesztivál vendége.

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat. A fesztivál első napján a társulat betekintést nyújt készülő produkciójába a bemutató előtti fázisban. A fesztivál folytatásaként repertoárjukból látható két Ionesco darab Székek és A lecke címmel.

A Vendégváró Fesztivál szervezői csapata közös blogolásra invitál minden nézőt, érdklődőt. Az András Lóránt Társulat 3 előadásához kapcsolódó közösségi blogjáték részletei itt olvashatók.

2015. január 22. 19.30
A koreográfia képlékenysége
színpadi helyzettől függően

Szakmai betekintés az András Lóránt Társulat alkotói módszertanába.

2015. január 23. 19.30
E. IONESCO: Székek

Az emberi élet magányos pillanataiban döbbenünk rá arra, hogy az ember által érzékelt világ szerelemközpontú és az élet szerves része a szerelem. A teljes életre való törekvésünk fontos megtapasztalása a másik nemmel való kapcsolódásunk, müködésünk. A darab a létezésünk során felvonuló sokarcú, érzelmi viszonyulásokat igyekszik bemutatni.

2015. január 24. 19.30
E. IONESCO: A lecke

Végy egy pöttyös ruhás lányt, adj hozzá kellő naivitást, életszagot és tudásszomj utáni vágyat, fésüld meg, és hagyd, hogy menjen, mert biztos találkozása lesz - a lassú halállal. Nyugodj meg: csak az életével fizet. Mint mindenki. ....39., 40., 41., ……

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése